söndag 12 juli 2009

Auktioner och antikmässor hör sommaren till


Igår hade jag fyra auktioner att välja på, alla inte allt för långt ifrån varandra. Samtliga var gårdsauktioner. Då gäller det att satsa rätt...Jag hann med att besöka två. Om det blev något köpt? Såklart! På första auktionen shoppade jag loss hejdlöst på mindre än två timmar.


Den andra blev en mer segdragen auktion, där jag på fyra timmar bjöd på mindre än tio utrop och vann drygt hälften. Vädret bjöd på sol och moln om vartannat och att sitta i gräset var inte att fundera på. Det gick knappt att gå utan att det skvalpade och man sjönk ner på grund av allt regn som kommit sista tiden.


Möbelbilderna är från 1800-talet, något jag köpte på Kungsbacka antikmässa häromveckan. Tycker de är så dekorativa att jag passade på att köpa en hel bunt. Tänk vad de kunde förr, och det utan datorer och andra avancerade hjälpmedel!

7 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Hej du tokfia,

jag ler lite glatt när jag vet att det är rätt så trångt hos dig redan.....någon som har en lagerlokal att avvara till Ingrid!
NÅGON!!!!

Kram från en förstående själ,
Ia

Karin sa...

Åhh vad roligt - skulle så himla gärna komma iväg på någon gårdsauktion i sommar. Såg någon annons igår men var tvungen att stanna hemma och jobba.

Kul med fynd. Vad fick du med dig? ;) Kram Karin

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Allt väl?

Riktigt fina bilder. Ja, tänk vad dem kunde förr =)

Ha det gott. Kram Pirre

Anci sa...

Hej !
Fina bilder är det ! Vet inte varför men jag gillar dem.

Ha en bra dag !

Kram

me and alice sa...

Hej Ingrid!
Åh vilka vackra bilder du kommit över!!
Du vet väl att det är auktionsvecka hos oss här uppe i Dalarna nu!!!
Ska själv försöka besöka några om tiden räcker till!!
kraam Susanne

Catrin sa...

Auktioner är sommar tycker jag också!
Har du några tips på bra auktioner i Göteborgs trakten?

Anonym sa...

Ååå så gøy med auksjon.. jeg skulle vært på den årlige auksjonen på Trysil bygdetun men dessverre så gjorde de om så det var stengt i sommer, så ingen auksjon på meg :(