måndag 2 augusti 2010

Detaljer, kontraster & riktigt fin patina


Idag bjuder jag på en liten glimt från Helsingborgsmässan 2010.
Vad säger ni om den söta cheruben/puttin som saknar en arm, men som fått ett bandage på sig? Lägg också märke till den härliga patinan på stolsryggen i bakgrunden.


...eller en riktigt läcker gammal svart bordslampa i industrimodell med mässingsdetaljer. Några enstaka montrar hade specialiserat sig på industriella ting.
Annars fanns det som vanligt en del nymålat (vitt & grått). Möjligtvis aningens mindre än tidigare.
I den jurybedömda avdelningen hittade jag ett underbart stort svart rokokoskrivbord (1700-tal) Jag förstod ju att det skulle kosta en slant, och det gjorde det. Fyrahundratusen kronor... Mitt sällskap skojade och sa att jag nog kunde pruta ner det till trehundranittiofem...


Nej, jag fick nöja med med att se och lära. Att hålla på med antika ting är ett livslångt lärande... Patina & känsla kan vara svår att förmedla på bild, men visst syns patinan tydligt på karmstolen? Äkta patina, och inte framtvingad/framkallad ,som det engelska ordet distressed beskriver så bra.
Kunskap är inte tungt att bära, så jag kämpar enträget vidare!
Om jag köpte något? To be continued...

19 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

Å så vackra gamla ting Ingrid! Som du säger, den äkta patinan är ju så mycket vackrare än den "distressade". Synd att det är svårt för oss vanliga att hitta och ha råd med nött orginalmålat.

Ha det riktigt gott!
Kram, Carina

Modern Country sa...

Hei Ingrid, du har virkelig fått en god dose med rustikk Sjarm! Åh som jeg elsker godt blandede kontraster. Jeg har en stund ikke orket noe mer av det hvite her hjemme og lengter sånn etter noe nytt. Litt varmere toner, og også nye Inspirerende saker. Lampen er til å kjempe for, synd bare at så mye annet nesten koster et halvt hus.

Snart drar vi sydover, ser frem imot å vandre rundt på markeder. Du skal ikke hive deg med på turen ?? ;))

Håper du har hatt en riktig herlig sommer!!

Klem, Aina

Anci sa...

Den mässan är nog värd ett besök, kan jag tro :) Dina bilder bevisar ju det.

Hoppas att du visar mer...


Kram
Anci

Loppe sa...

Siger som Anci : Håber du viser meget mere !!

Kram
Loppe

hemtrevnad marie sa...

Å, vilka grejer, puttisen och det underbara väggfältet skulle jag kunna ta hand om...
Jag är så trött på allt vitt, vitt, vitt....även om det också är vackert i original, men all denna nymålade vithet är tröstlöst trist!
kraam

Mäster Henrik sa...

hej fina du! va roligt att vi fastnat för samma grejer på mässan.. tog en bild på figurinen i trä jag med men postade den aldrig på bloggen.. visst var den ljuvlig!!

Luna D Sign sa...

Vilken fin blogg du har! Vill passa på att meddela att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin

Nordingården sa...

Bara sååå läckert! En sån träskalle till and tror jag det får bli inom kort....Mari.

Anonym sa...

So, even though the links of london wedding attire is given the prime links jewellery focus, it is important to look into links of london uk issues like the choice of hair and make-up, cheap links of london shoes that compliment the attire and links london jewellery other such seemingly trivial yet very cheap watch charm important details.Things to Look Out for friendship bracelets by choosing, shoes that compliment your sweetie bracelets uk wedding attire perfectly. Make sure to not only Links london Chains focus on the look of the shoe but to also pay links london pendants attention to the material of the shoe.

Industri house sa...

hej ingrid! har nu äntligen bestämt mig för att börja blogga! bättre sent än aldrig!du har som alltid jättefina och inspirerande inlägg. jonas och barnen hälsar till er. kram jessica

Lindsey sa...

Åhhh, vilka fina saker... hoppas att jag skall kunna klämma in ett besök i din butik snart... men det är tyvärr lite resväg...

Bonito sa...

Im fan of your store and style!
I love your things!!!!
I met you in the antik massa i Helsingborg.
Please if you came to Mallorca, please visit us.
Kram,
Luis

Lina Gardelid sa...

Hej!
Då har jag kommit igång igen och firar detta med en tävling på min nya blogg! Utlottning av färgglada, fina, annorlunda, kul och användbara kort!
Titta gärna in och se ifall du vill delta!
/Lina (f.d Lina på gården)

Sussi sa...

Visst är det så...den äkta patinan går inte att stressa fram...det är det som gör den så vacker!
Jag älskar också gamla föremål, och har bestämt mig för att liksom du försöka skapa något av min passion. Pirrigt...får se hur det går, förväntar mig ingenting till en början. Då får jag nog vara glad om jag får tillbaks pengarna jag lagt ut. Men glädjen över att få arbeta med något man älskar är ju också värt en hel del!

Kram
Sussi

Sea Witch sa...

Lovely Blog. Will swim by often. Sea Witch

Barbara sa...

Hi Ingrid, your blog it' s FABULOUS, pictures and style are amazing.It's a pity but i cannot read Swedish,how about to download a translator so many of us can read you?!
Thank you,

Barbara

Essay_Writer sa...

lovely art

gerry smith sa...

Beautiful Collection.
Apple MacBook Laptop HD Wallpaper

gerry smith sa...

You are a really very smart guy! HD Wallpapers