söndag 8 februari 2009

Motsatsen till Feng Shui?


Min butik är nog rena rama mardrömmen för en minimalist.
Inte för att det kanske framgår sådär väldigt tydligt, men dessa bilder skall hur som helst föreställa min nyårsskyltning. Tack och lov kanske med tanke på att jag ännu har den kvar...


Våren gör inte entré riktigt än på Atmosphere.
Om julen varar ända till påsk, hur länge varar då nyår? Det finns förhoppningsvis inte så många attribut som avslöjar mig. Jag gillar när skyltningar har "antydan till" och sätter igång betraktarens fantasi.


Ytan att skylta på är ytterst liten, vilket begränsar mina möjligheter, och tvingar mig att tänka en gång extra. Till denna skyltning behövdes ett litet bord. I brist på annat fick jag i all hast ta ett halvfärdigt, grundmålat från verkstan. Tänkte det var riskfritt, ingen skulle vilja köpa det med tanke på hur det ser ut. Så fel jag hade. Skulle kunna sålt det hundra gånger om...


Hattaskar, väskor lådor m.m är något jag är förtjust i. Ser ni även alla chokladformar på bilderna? Ännu en last jag har. Det är inte lätt att bedriva verksamhet, när man som jag allt som oftast har svårt att skiljas från föremålen. Men jag lovar, jag jobbar på det.

50 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Tänkte att jag skulle försöka att hitta till dig. Är i Gbg sisådär 2ggr/mån. Men har du bara öppet på lördagar??? :(

Muffinsmidja sa...

Jag ska försöka ta mej till Gbg nu när jag har en del släktingar där. Och då ska jag kika in till dej, det kan ju du göra till mej nu oxå. Har bloggat i en v ungefär.Läser din blogg och finner den mycket inspirerande.
Kramis fr Åsa.

Mia sa...

Måste boka in ett besök när jag hälsar på syster nästa gång. Du har så fantastiskt mycket fint i butiken.

Kram Mia

Butik Östergården sa...

Godmorgon!
Tur att man inte är minimalist då!
Tycker det är mysigt med mycket grejer i en butik. Man skall kunna gå länge och upptäcka saker. Får nog försöka hitta din butik. Jag har inte tänkt på att det kanske blir svårt att sälja vissa saker. Fast det är klart att gillar man något jätte mycket och det är det sista exemplaret kvar. Förstår jag att det kan vara svårt att skiljas från det. Få se hur det går med det för mig.
Hoppas du får en härlig dag!
Kram Helen

Lilla huset på prärien sa...

Ha, ha! Jag förstår att du har svårt att skiljas från alla de där fina föremålen för det hade jag sannerligen haft! I går gick jag upp på vinden och där hittade jag två gamla fina väskor från förra ägaren... tyvärr ganska angripna av rost på beslagen osv men jag kanske kan göra någonting åt det... får se.

Själv tycker jag att det ser otroligt vackert ut där i din butik! När man tittar in hos dig vill man nog ha det allt annat än minimalistiskt :)

Kram Jenny

rosenskära sa...

Vet du Ingrid att det finns EN anledning till att jag inte har besökt dig och din butik ännu - jag kommer inte att kunna gå ut! När man kan gå runt i en butik tre eller fyra varv och upptäcka nya saker hela tiden och säga "Åh, titta!" gång efter gång - ja då blir det svårt att hejda sig...

Du har en så otroligt säker smak, som du inte tummar en millimeter på, så jag tror jag förstår hur svårt det är att släppa taget om dina skatter. Hattasken är en av dem.

Förvarnar dig innan jag kommer, men det dröjer, jag måste fylla spargrisen först!

Lena

Anonym sa...

Åh, Ingrid, jag måste bara åka till gbg snart! Så spännande att få se allt fint du har.

förstår att en del kan vara svårt att skiljas ifrån...

kraam ingela

marie sa...

Det finns få som dig Ingrid! Bara älskar din butik och dig!Man blir alldeles varm i hjärtat när man besöker Atmosphere.Så genomtänkt och du står för det du gillar och har alltid gjort år tillbaks! Du var väl bland de första med Tolix, nu ska alla ha det för att det blivit trendigt men du såg skönheten i metallstolen långt före alla andra.Du binder ihop alla elementen på rätt sätt, får allt att höra ihop med hjälp av kontraster.För mig är du en sann inspiratör, kretör, scenograf och världens goaste vän! Tack!!
Marie minlillaveranda

Hem och Lycka sa...

Din butik är verkligen helt underbar och jag börjar få abstinens :-D Den där hattasken med göteborgstexten är ju ljuvlig, har du den kvar??

kram

Jenny sa...

Organiserat kaos skulle jag kalla det. Har inget emot mycket grejer om det är snyggt arrangerat. Och det är det ju hos dig! /Jenny

Sweet things in life sa...

Å vad det rycker i mina shopping nerver när jag ser den fina skyltningen! :)

Carre sa...

oh, vilka bilder, I love it... Fantastiskt fint, underbara detaljer. / Carre

Myrrabutiken sa...

Hur charmigt som helst, jag gillar det skarpt! Tur att jag ej bor nära skulle antagligen shoppa ihjäl mej....Jenny

Loppis Lycka sa...

Vilken underbar butik. Hur kan jag ha missat denna. Måste genast bege mig till götet.
Kram Josefine

Lundagård sa...

Känner igen mig i det du skriver. Feng shui.. hm :)
Hos oss är också väggarna proppade upp till taket och varje pryl har sin skönhet och historia så det är svårt att göra sig av med saker :)
Nyårsskyltning eller inte, spelar ingen roll, det är ju underbart!

Galleri Hönshuset sa...

oooh så fint, det är ju det som är så fint när det finns mycket o titta på =)

Ha det gott. Kram Pirre

Lundagård sa...

Tack för det trevliga inlägget på min blogg! Tänkte nog också på den kissande statyn när jag hittade dockan men på något vis kändes det så avlägset här i vår lilla by... men säkert är det någon som har varit på en längre resa.

Skulle verkligen ha lust att ta en flygtur till Gbg för att besöka din butik, hoppas det blir av någon gång. Inredningsbutiker och dylikt finns det ju gott om men man ser ju direkt om det är någon som sticker ut lite extra :)

FåFängans Hem sa...

Hej hej!

vilken fin blogg jag stötte på =)

love it! ha det så bra

kram Anna på Fåfängans hem

Bygatan sa...

Meen så underbara bilder! Jag vill verkligen till gbg NU..
Kommer garanterat nästa gång men du har inte öppet så mycket vad jag förstår?

Ha en bra dag, kram Lena

Handplockat sa...

Mums vad jag njuter av dina bilder
stora torsdagkramen

me and alice sa...

Underbara bilder Ingrid!!
Och vilka godingar till lampor du har...
Kram Susanne

Vita rum sa...

Hi hi, motsatsen till Feng shui ja...men underbar är din butik!! Jag har varit hos dig (jag med tennmadonnorna)och det är så mysigt! Ha en fin dag! Kram Veronica

Vintage sa...

Din butik ser helt underbar ut!Mitt mål är att komma dit en dag...Kram susanne

Martina Andersson sa...

Hej min vän! Kikar in hos dig och önskar dig och din familj en jätte härlig helg och påminner er om att njuta av alla hjärtans dag på lördag! Va rädd om dig massor av härliga hälsningar Tina

Lily sa...

very nice blog! hilsen fra Danmark, Sarah Sofia

Anonym sa...

Jag har nämnt dig på min blogg idag.
Bara snälla saker.
kram, ingela

Per Larsson sa...

Ser kanonsnyggt ut! Å snart får du njuta av vårskyltningen, den jag redan har riggat!
/per

marianaskeramik sa...

hahaha vilken härlig röra! man vill bara kasta sig in och leta vackra saker
behöver du keramikkronor eller så kan du bara höra av dig
hihi
ha de gott
marianaskeramik

RANA sa...

Precis. Feng shui är det inte, min vän. Men det är vackert.

KRAM till dig!
Rana

Helena Dovier sa...

Nej, feng shui är väl inte vad man tänker först på när man kommer in i din ljuvliga butik :-). Tack för att du står för något eget och betydligt charmigare! Jag har tur som har så nära till din butik - jag kommer snart och hälsar på igen :-).

Kram från Helena

rosenskära sa...

Hej Ingrid! Pratade precis med Jenny som berättade att hon träffade dig på auktionen igår. Det gick bra förstod jag, för er båda två!

Faktum är att jag också var på visningen, men lite halvborta eftersom förkylningsbacilluskerna härjar. Men jag såg dig faktiskt, så nu vet jag vem du är! (Jenny berättade hur du var klädd...)

Ska erkänna att jag spekulant på det svarta slagbordet, men jag mådde för risigt för att ställa mig i kön till buden. Vita kryddburkar med dansk text i svart var något annat jag gärna hade tagit hem och, om jag hade haft plats, ett stort grönt hörnskåp!

Du kanske kan tänka dig att dyka upp på Sofiero på trädgårdsdagarna i augusti, Karin (Ute & Inne) kommer så ni kanske kan samåka?

Kram/Lena

Unknown sa...

haha.. smaken är ju som baken. jag gillar all typ av inredning och har precis fått upp ögonen för feng shui och hittade en utbildning.... http://www.inredningsskolan.se/heminredning.htm, tänkte passa på nu när jag snart blir arbetslös! :(
kruxet är att den är i umeå,.. har aldrig varit där. har du?!

tusen tack för en bra blogg! hälsn sofia

Love Your Homes sa...

Hej Kära Ingrid,
du må tro att jag gärna hade varit med på HAV, när bilderna väl poppade upp på min dator var det lite för sent att buda....hoppas på bättre lycka en annan gång. Tack för erbjudandet,mycket uppskattat.

Nu får man hålla koll på vad du kommer att visa.....eller rigga , som Per säger.

Hoppas verkligen du pallrar dig hit till någon av de stundande Antikmässorna !!

Minimalism, varför det.....".leeeer"...... livet är lättare att njutas av omgiven av sköna ting, var det någon som sa.

Och Jenny, en liten solstråle som gör mig glad...

Håller med Marie om din inspiration!

Vi hörs om lamporna.

Stora kramar till dig,
Ia

linnea-maria sa...

Ljuvliga ting i skyltfönstret. Tyckte du beskrev det så bra med "antydan till". /linnea-maria

MODERN COUNTRY sa...

Heisann Ingrid!!

Ååå det var lenge siden..nesten et halvt år eller? haha..ja tiden flyr! Ikke har jeg fått vært hos deg heller siden sist vi pratet på telefonen. Hvordan går det der borte i Gøteborg? Var nettopp inne hos Jenny fra bloggen "huset på prærien" og ho fortalte dere hadde hatt en fin opplevelse sammen på Auksjon. Og at du hadde ropet inn masse fine saker. Ja det frister jo da til en tur. Må få til ganske snart!

Som alltid er det like inspirerende og kikke i din blogg. Vakre saker som gir noe helt spesiellt.

Ha det godt, og kanskje vi snakkes snart?
Varm klem
Aina

H A N N A S - F O R M sa...

Hej KÄRA, KÄRA du!

ÅÅÅÅÅ, jag bara älskar allt du visar...dina saker och stil gör mig nyfiken...och jag tycker att det är UNDERBART att din nyårsskyltning är kvar..ÄR TRÖTT PÅ ATT hela tiden vara på jakt efter det som komma skall hela tiden...hua, skulle ha svårt att göra reportage till tidningar då man måste göra höstplåtningar redan nu...nej, fånga dgaen fånga dagen fånga dagen...vet att det är uttjatat men jag försöker att påminna mig själv om det varje dag....

Mailar dig privat om en sak..

KRAAAAM
Hanna

vosgesparis sa...

Why do I see those gorgeous Tolix chairs every where and why are the so expensive here grrrr Must say your pictures are very beautiful but not so Feng Shui haha

Au vieux trousseau sa...

What a wonderful "atmosphere" in here ! Your pics are fabulous !
Thanks !
Claire from France

H A N N A S - F O R M sa...

Tack söta du...här kommer en stor kram tilldig min kära bloggvän!!!!

KRAM
Hanna

Vita rum sa...

Trevlig helg! Kram Veronica

Nettan sa...

Din skyltning och hela din butik är helt underbar!!!!
Kram Nettan

n o r d i n g å r d e n sa...

Underbar skyltning och exponering med vackra ting, fengis eller ej: ) Mari.

Goa sa...

Åhhh, så underbart, vackert och så ljuvligt bevis på...
"Less is a bore"..:)
Jag hoppas kunna njuta av din fantastiska Atmosphere "live" till helgen...*Spännande*
Har försökt två gåner innan, men då har det varit stängt...så nu är det tredje gången gilt..:)

Ha det bäst och tusen tack för all inspiration!

Stor kram...

Weisser Traum sa...

gefällt mir sehr gut dein blog.grüässli daniela

Goa sa...

Hej Ingrid!

Jag vill bara tacka så hjärtligt för en underbar stund, i din fantastiska butik!
Vilket välkomnande, så mycket värme, så personligt, så ljuvligt unikt!

Min Hilmir har knappast landat ännu..:)

Idag har jag berättat om vårt besök på min blogg...jag är verkligen hel påverkad, det är sååå vackert..allting!

Och du...I´ll be back..:)

Ha det bästast och ta väl hand om dig!

Största kramen min till dig...

Floras Kulle sa...

Haha!
Välkommen till MAXIMALISTERNAS stolta skara, du är så välkommen!!!
KRAM:
Annette

Maliva`s verden sa...

Oh gjett om jeg skal besøke butikken din utover våren.....liker alt jeg ser...rene "godis"butikken du har jo:O) Også er vi i samme bransje,jeg selger også gjenbruksting og møbler....Gøy!Maliva

The Tattered House sa...

OMGoodness! Your shop is fabulous! We can't wait to see more.

The Tattered Girls,

Erika & Sandy

EN INREDOHOLIC sa...

Nej då.. det är feng shui så länge du älskar och tycker om föremålen ;)

Kram på dig och tack för all inspiration här på bloggen. Jannice

Malvini FF sa...

Lovely post! Love the messy chique!

veronique