fredag 30 april 2010

Antika speglar, och gammalt spegelglas


är det något magiskt med. År spegeln bara charmig och glaset utbytt, går det självklart alldeles utmärkt ändå, men det blir lite mer liv i gammalt spegelglas. Vissa gamla speglar med kvicksilverglas är underbara att spegla sig i... man ser nämligen inte så värst mycket...
Spegeln från tidigt 1800 tal, längst ner till vänster , köpte jag på mässan i Brösarp. Likaså mitt för tillfället absoluta favoritobjekt bakom. En gås, tidigt 1900-tal. Två av mina inköp från mässan, var fotograferade i senaste Antik & Auktion. Det tyckte jag var lite roligt, för det fanns ju trots allt en del att välja på!

16 kommentarer:

Kallholmen sa...

Jag älskar din blogg och din butik...fast jag aldrig varit i den!
Det är så mycket vackert att få ta del av varje inlägg...Tack! Carolina.

Lilla Blanka sa...

Hej goa Ingrid!

Håller med dig, gamla speglar är helt underbara.. när glaset är så där vågigt och lite krackelerat blir jag alldeles lycklig!!! :)

Kram och ha en jättefin Valborgsghelg!!!
Mia

Norregård sa...

Du har allt öga för det vackra du;o)

Kram Kram Malin

Amelie sa...

Så fina saker du hittat!
Tycker din butik är jätte fin och längtar tills nästa besök i Göteborg då jag givetvis kommer att besöka din butik igen!

mvh/ Amelie

A Perfect Gray sa...

mirrors are my weakness, especially those whose reflective surface is worn almost completely off...love the composition of your photograph....wonderful piece...

Love Your Homes sa...

Uj uj vad du frestar med din spegel.
Tur att jag får något skönt antikt att vila ögonen på...
jag har lite långtråkigt emellanåt, det kliar i fingrarna.

Må så gott,
vi hörs snart
Ia

signerat 71 sa...

Hej,
Jag är helt ny i bloggvärlden - hittade till dig via vita ranunkler.

Vilken härlig blogg du har!
Kram J

linnea-maria sa...

Jag har två favoritspeglar. Den ena är min hallspegel i svart och guld, lite maffig. Den andra är en liiten gråramad spegel som har hängt i morfars klädkammare, han tittade nog i den när han skulle knyta slipsen. /Therese

Anci sa...

Din blogg är underbar att besöka ! Jag hoppas på ett besök i Göteborg i sommar också :)

Kram
Anci

Rut och Signe sa...

Speglar tillhör mina favoriter och jag är superförtjust i gamla speglar och som du säger är det bra att inte se så värst mycket i dem då de skvallrar om ett och annat.

Harmoni og Kontrast sa...

Hei! For en utrolig herlig blogg jeg akkurat oppdaget!!! Fantastisk inspirasjon og deilige kontraster, akkurat som jeg liker det:-) Har du besøkt bloggen min? Du er hjertelig velkommen, som du ser av navnet har vi kanskje litt felles lidenskap;-) Hilsen fra Laila

harmoniogkontrast.blogspot.com

cissemosse sa...

Gamle speil er nydelige! Har selv et som det nesten ikke går an å se seg selv i. Er så glad for at jeg aldri hørte på velmenende råd om å skifte det ut med nytt!

www.casaecose.com sa...

ah vilken fin blog! vad mycket fina saker...det finns inte sa mycket fina saker har som hemma i Sverige. Maste hem och shoppa nu! Forresten sa behover jag ju en stor gammal antik spegel till vardagsrummet!

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Ingrid!!!

Jaaaa, speglar är så fina...och magiska på något sätt...man undrar så vad dom har sett...

ÅÅÅ, om jag ändå kunde komma förbi dig någongång...kanske i höst...det vore så KUL att äntligen få ses.

Ha en underbar sommar!

KRAM
Hanna

Anci sa...

Hej & tack för senast ! Jag är väldigt nöjd med besöket hos dig (trots huvudvärk) och allt fint som jag fick med mig hem.

Kram
Anci

Jag provar att skriva här i fall du inte får mail :)

Leigha sa...

New to your blog...you had me at hello! The first thing I saw was the great tolix chair, my current obsession. Cannot wait to explore.