lördag 10 oktober 2009

Tänk om möbler kunde tala


I så fall skulle jag gärna vilja veta var ett skåp som detta hade stått innan det hamnade i mina händer. Nu såg det inte ut precis så här, utan var så nergånget, att lite färg var en nödvändighet. Något som endast görs med möbler som jag bedömer vara "bortom all räddning" och på så sätt får "ett nytt liv".


Tydligen blev resultatet till belåtenhet. Hann bara bära in skåpet och nätt och jämt sätta in några prylar, innan en kund köpte det! Åter ställer jag mig då frågan, om priset var för bra, eller produkten bara extremt attraktiv. Här var det en kombination, vet ni varför? Skåpet var hela 265 cm högt och endast drygt 80 cm brett. Vågar knappt nämna att jag hade kunnat tänka mig njuta av det lite till. Bara lite till...

19 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Förstår att det gick fort, vilket underbart skåp!

kram

Norregård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Norregård sa...

Lycklig måste den nya ägaren av detta fantastiska skåp vara... Jag förstår att Du velat njuta lite till...Jag bara undrar hur känns det att sälja alla fina möbler/ting? Förstår att Du inte kan behålla allt men ändå...
Kram från Malin

hagagården sa...

Å det var ett vackert skåp ,ja tänk om möbler kunde tala.
kram
ninni

My Lovely Things sa...

Hej!
men vilket vackert skåp!

jag älskar gamla ting. Precis så känner jag med. Undrar vem som har haft det innan.Jag har ett gammalt mörkt slagbord från 1800 talet.Jag bara stor gillar att lägga händerna på det och blunda ,tänka på alla som har suttit brevid det genom tiderna!!

har inte varit i din butik ännu.Har hört så mycket gott om dig och din butik..
Så det får snart bli dags för ett besök..
Kram Anna

Hem och Lycka sa...

Tack för gratulationen! Jag suktar efter den gamla danska Juno-sängen så trillar du över en sån är jag absolut intresserad! Vi kommer snart inom, hade jag varit ensam hade jag kommit in för länge sen men maken vill vara med och han är alltid så upptagen :-D

kram Mia

Anci sa...

God morgon !
Det skåpet hade jag nog också blivit förälskad i om jag hade besökt din butik. En vacker dag ska jag komma tillbaka och gå runt och titta o njuta o förundras o köpa :)

Ha en underbar dag !

Kram
Anci

Millas hem sa...

Hej Ingrid!

Ja, vilket vackert skåp!
Du har gjort ett bra jobb med "räddningen", det är ju tydligt med tanke på hur fort det såldes.

I den miljön och atmosfären som finns i din butik "känner" nog sig alla möbler också väldigt vackra.
Nästa gång jag kommer, har jag ingen make plus barn som sitter och väntar i bilen =)

Önskar dig en trevlig söndag!

Kram Camilla

The Secret Garden sa...

Hejsan! Vilket vackert skåp!! De blev nog jätteglada de som köpte det. Jo glasprylar finns det mycket av, och vackra är de och oftast billiga. Fyndade glasgrunkor på loppis häromdagen. När jag kom hem fick jag se att det under var graverat Kosta, det var från Vicke Lindstrand. Sådant är ju en kul överraskning. Har fotat och lagt upp på min blogg.

Ha en fin söndag!

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Ingrid!
Vilket vackert och lättplacerat skåp. Kan tänka mig att det försvann fortare än kvickt från butiken! Vi har ännu inte bestämmt oss (/övertygat maken om att vi skall ha den större lampan) men jag hör av mig så fort jag vet. Jag vet nu att den får plats och att den skulle vara SÅÅÅÅ snygg där jag hade tänkt mig den ,men nu sa mannen som byggde om köket att han har för sig att det går elsladdar i den bjälken vi hade tänkt sätta fast lampan i. Typiskt. Måste dubbelkolla med en spänningsmätare....
Hoppas att du har haft en bra helg i butiken, kram Maria

Lilla Blanka sa...

Hej igen Ingrid!

Det blev inte tid för Atmospherebesök idag :(
Hade ett par "extraungar" med mig i bilen, så det var inte läge för extravaganser. Men kommer in nån dag framöver.

Skåpet är underbart!!!

Skålarna också, jag får ta och handla ett par sånna där vispskålar när vi ses.

Kram
Mia

Lilla huset på prärien sa...

Jasså minsann... här sprutar vi ur oss inlägg som bara fanken! Vad har hänt??

Underbart skåp! Självklart är det så att du är alldeles för billig när folk köper dina saker innan du ens hinner bära in dem - höj priserna!

Vad var det för skåp du menade på Auktionskammaren? Tyvärr köpte jag inget skåp... :S

Kram Jenny

Mia sa...

Wow vilket skåp, lättplacerat eftersom det är så smalt. Hade jag sett det hade jag förmodligen också slagit till snabbt. :)

Kram Mia

hemtrevnad marie sa...

Verkligen ett urläckert skåp, förstår att du fick det sålt snabbt, högt men ändå nätt.
ha det gôtt!
kram

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Ingrid!! Det var länge sen...hoppas allt är bra med dig!

Så vackert skåp...förstår att det blev sålt snabbt.
Är även jag väldigt nyfken på historian bakom dom möbler jag har...vårt köksbord som vi hittade på blocket har stått på en gård i österlen...älskar att man ser att bordet varit med om både bak och dukningar.

Nu ska jag dammsuga...kanske inte lika så roligt.

KRAAAM till dig!
Hanna

Lisbeth Williams sa...

Härligt skåp! Hoppas få mer tid till liknande projekt i vinter. Hälsningar från L på http://wabisabi-style.blogspot.com/

H A N N A S - F O R M sa...

Hej igen!

Ja, nu måste vi snart ses...vore sååå himlans kul att åka till din butik oxå men tyvärr hinns det inte med under helgen. Ha det gott vännen...hoppas att jag sagt att du är bäst!

KRAM
Hanna

Made in Persbo...Carina sa...

Uua mig! Så smärtsamt det måste varit att bli av med detta underbara skåp så snabbt! Vilken tur att jag har så lågt i tak att det ändå inte gått in...för annars hade det svidit grymt att det inte var jag som köpte denna skönhet!

Kram, Carina

C. Tvillingmamma sa...

Så vackert...en dröm...