torsdag 3 september 2009

F O R M E X VS KNUT & SVEA


Så har jag då avverkat några mässor på kort tid och är på plats igen. Om jag shoppade? Visst, men inga gigantiska mängder. Inte för att det inte fanns något att köpa, utan snarare för att jag inte hoppade jämfota av glädje över utbudet. Förklaringen är enkel. Det antika och gamla med en historia ligger mig helt enkelt varmare om hjärtat!


Behållningen av Formex & Sthlm blev förutom att umgås med goda vänner, ett besök hos Knut & Svea. Den fina oljemålningen är bara en bråkdel av all ögonfröjd som denna charmiga butik bjöd på.
Vet inte om Per, butiksinnehavaren själv har återhämtat sig ännu, efter att ha sålt detta vackra lamm, en brödform i gjutjärn till mig? Han och jag lider nämligen av samma åkomma: vi har lite (läs mycket) svårt att skiljas från våra varor i butiken. Per, blir abstinensen för svår kan vi alltid ha delad vårdnad!

17 kommentarer:

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Jag förstår vad du menar,det är en helt annan känsla med gamla ting.
Ha det så bra Agneta

Lundagård sa...

Håller så fast och fullt med dig! Har inte heller så väldigt stort intresse av dylika mässor fast det säkert också är inspirerande och kul, gamla hus och skrotmarknader är så mycket bättre :-) och det där med skilsmässorna ja, hehe mycket bekant.

Lilla huset på prärien sa...

Ha ha - din lilla filur! Så VACKERT det är fåret! Om inte Per vill ha delad vårdnad så vill jag det definitivt. Åhh hade jag en lite större plånbok så fick det där vit/grå följa med mig hem! Fast då hade väl Per fått en hjärtattack! *ler*

TACK för senast i Stockholm - det var så otroligt kul och trevligt att få vara med er. DET kommer jag att leva på hela året ut! Fast vi kanske ses hos Marie i oktober eller?

Kram Jenny

Love Your Homes sa...

Ja, stackars Per. Hoppas han får behålla den sista lilla telningen ett tag till.....annars får jag lämna in syster Mary på dagis.

Sätra Brunn var sisådär, slut i benen är jag i alla fall!
Jobba lugnt i helgen.......om du kan.

Kramar,
Ia

Lantliga drömmar sa...

Vilken underbar form du köpt. Nilla

Sea Witch sa...

Just discovered your blog and it is lovely. Your photography is amazing and you have an artistic eye. Sea Witch

Upptäckte precis att din blog och den är älskvärd. Din fotografi är fantastisk och uppskattar ditt konstnärligt synar. Sea Witch

Tulipa sa...

Hej!
Det blir ju så när man säljer unika saker, one of a kind, jag förstår...men det var allt lite roligt att läsa ...*ler*

ha det bra! / Mariette

hemtrevnad marie sa...

Haha, ja inte är det lätt att skiljas från gamla godingar!!
Själv ser min sal ut som värsta antiklagret just nu..med soffor i var vrå...jag vet dock inte vem som jag måste göra mig av med...phu!
kraam

Anci sa...

Hej !
Gamla saker är vackra och med en historia blir dess värde ännu större. Du har ju så mycket fint i din butik. Det är bara att säga till om du vill bli av med något :D

Kram
Anci

Jacqueline @ HOME sa...

Everything that you do or show is so creative, and beautiful...you are so inspiring. XXXX

Bralliz sa...

Super fina bilder!

Kraaam Alice

n o r d i n g å r d e n sa...

En brödform i gjutjärn i form av ett lamm, så underbart!!! Jag kan förstå om han nu skulle haft separtionsångset... jag har det med, pga mina sommarlamm, som bytt hage, det svider i hjärtat....

Hur som Knut & Svea har verkligen mycket läckert! Mari.

Femtio vita kvadrat... sa...

Hej hopp!

Måste bara säga att jag gillar din blogg supermycket! Verkligen en härlig känsla för inredning... Skulle jättegärna länka till dig, om jag får =)

Hälsningar Patricia

Made in Persbo...Carina sa...

Hi hi...delad vårdnad om ett gjutjärnslamm...du är väl för rolig :)
Ja visst är det något alldeles särskilt med gamla föremål som nötts under lång tid. Jag kan gå in i en butik med nya moderna ting och känna att det är bara dött. Får ingen köplust alls och längtar bara till närmsta loppis istället.

Kram, Carina

här är gudagott att vara sa...

Vilka underbara bilder.
Visst finns det många ting som är svåra att skiljas ifrån, men det är roligt att glädja någon annan.
Haregott i helgen!

Amiechan sa...

Så roligt - nu får du baka nåt judiskt påskbröd i ditt lamm! För visst är det det den är till för? :)

manon 21 sa...

ce petit moule est une merveille!

manon