torsdag 7 augusti 2008

Antikmässan Helsingborg 2008


Självklart förstod ni alla att det skulle vara en utopi om jag kommit tomhänt därifrån. Faktum var att jag endast handlade ett fåtal saker. Här är några av dem. Kunde bara inte motstå denna användbara mortel. Kanske läge att göra rent ordentligt innan...


Det gick tydligen en röd tråd genom inköpen. Först arsenik, sedan soda & syre.. En vit kanna med delad innervägg, som jag tänkte servera hemmagjort bubbelvatten i.


En tidig dricka-blandare? Någon som vet? Berätta gärna! Ingela, du vet kanske? Ingela har bloggen "love your homes" som ni säkert känner till. Om inte, gör ett besök!. Alltid lika intressant! Hon är bloggarnas egen läromästare. Jag hade dessutom nöjet att träffa henne i Helsingborg, men bara en kort stund, och ni vet hur det är när man har roligt? Tiden flyger iväg.

14 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh du..visst måste man ju handla nåt när man är på mässa ;)
Och vilka fina saker du hittade..vitt med fina texter på !
Jag har hittat en så fin garage loppis som en tant har , jag köpte så vackert porslin av henne, vitt med en svart text på..jag ska visa på bloggen sen..
Det är så roligt med gamla saker..
Kram Anette

Lilla huset på prärien sa...

Jag hörde att ni var där både du och Ingela och jag missade er. Var där med min lilla dotter i baby-björn och sprang genom. Så mycket fint var där att se!! Kul att du hittade lite saker :)

Älskar också "Love your homes" - den bloggen är underbar!

Kram Jenny

Hem och Lycka sa...

Vad snygga saker du köpt! Så coolt med texterna, särskilt arsenic ;-) kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina inköp du gjorde!!!

Håller just nu på med övertalning hemma för en tur till Göteborg nästa vecka...och om jag lyckas är målet din butik! Vilka dagar har du öppet?

Idag har det varit en lugn dag hemma, en kompis här varit här under eftermiddagen på en fika och barnen har lekt. Mysigt!

Ha det gott, kram!

linnea-maria sa...

Kemisten i mig blir så glad när jag ser såna här gamla grejer. För några år sedan jobbade jag på ett lab och i källaren så hittade vi gamla smältdeglar och annat i värmetåligt porslin. Jag smugglade hem några och de är såå bra att ha sås i, man kan ställa dem direkt på spisen. Visst är det vackert! Men jag vet tyvärr inte vad man använde kannan till. Kram /linnea-maria

Galleri Hönshuset sa...

Kannan var helhäftig! Kul om någon kan hjälpa dig med o berätta vad den har använts till. Ha det gott. Pirre

Love Your Homes sa...

Goa, rara Ingrid. Känner mig rätt hedrad att bli omnämnd på bloggen din.
Vet inte vad jag skall tro om den fina kannan....vad sägs om medicinska bad. Frigjort syre mjukar upp vattnet och därmed huden.....och soda i vatten försökte man förr lindra ledbesvär, bara en gissning dock.
Kannan såg jag på mässan och det är klart att jag tänkte på dig.....största kramen, Ingela

me and alice sa...

Vilka härliga inköp! Hade nog köpt precis dessa ting om jag varit där....
Tänk att du haft turen att få träffa Ingela! Hon är verkligen duktig.
kramis Susanne

Kallholmen sa...

Vilka mysiga saker du köpte.
Jag tycker om sånt med text på.
Har en massa gamla apoteks-skyltar i mitt kök. Underbart att se alla vackra gamla saker i din blogg.
Carolina

fyra vindar sa...

älskar dina råa vackra saker du alltid visar! vilken lycka d måste va o va sakletare när man finner såna.
/miss sophie

MODERN COUNTRY sa...

Heisann Ingrid!

Håper du har det bra!
Nå er jeg tilbake på riktig.
Så da kommer jeg litt oftere på besøk. Ja, hvis du er her da og ikke på antikkmesser og lignendes :) Men å så spennende det er! SÅ vakre funn du gjorde! Gamle saker er som en magnet også på meg. Og jo mer originale de er jo bedre er det. Jeg trenger ikke engang vite hva det er, bare det har sjarm og er vakkert :))
Morteren var så fin, en sådan ønsker jeg meg også. Har begynt å bruke mer krydder ettersom nabodamen er helt fantastisk til det.Nå lærer jeg noe hver eneste dag, vi står og skravler i gården...Det er kos!

Ha nå en riktig fin helg, klemmer fra meg!
Aina

Kamomilla sa...

Vilka härliga fynd du gjort! Fast den där arsenikmorteln var lite kuslig på något sätt... ;)
Tittar ofta in här men har inte lämnat någon hälsning förut. jag gillar din stil, den är så otroligt träffsäker! Snyggt och personligt!

Trevlig helg,
Kamomilla

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Unknown sa...

Nice photos. Very elegant and beautiful.
Gold Coast Hotels