torsdag 18 november 2010

JULMARKNAD MED ATMOSPHERE I LANDSKRONA & GAMLA KASSAN

Dessa vackra trappor leder upp till den del av marknaden som inte hålls ute på gården. Det var borgmästare Bernard Oelreich, som 1751 lät uppföra byggnaden, som är en skapelse av Carl Hårleman, kanske mera känd för att ha färdigställt Stockholms slott, efter Tessin d.y bortgång.
Nuvarande ägare Joakim Bengtsson, som driver Helsingborgs auktionsverk, och en av SVT:s experter i Antikrundan, har renoverat huset varsamt och fyllt det med konst och antikviteter på ett otroligt personligt sätt.Klassiskt med en lekfull knorr.
Över 40 utställare kommer att erbjuda hantverk och närproducerat. Mitt i alltsammans kommer jag att finnas med underbara doftljus och andra produkter för välbefinnandet, samt delar av mitt övriga butikssortiment.


Här kommer det att gräddas åtskilliga lussekatter. Fast den här julmarknaden är mer känd för det berömda kaffet med kopp! Kaffet serveras nämligen i gamla kaffekoppar, som besökarna får ta med sig hem.


Det skall bli så roligt att vara med! Jag skall göra mitt yttersta för att förgylla julmarknaden.Tänk, sen på morgonen att få bli serverad kaffe i den här underbara kannan. Kan man annat än att njuta då?
Varmt välkomna!

Öppet: lördag 10:00-18:00 söndag 11:00-17:00 PARKGATAN 4, 261 32 LANDSKRONA

PS. För er som inte har möjlighet att komma till denna marknad, vill jag passa på att meddela att vi börjar julen på Atmosphere i Göteborg 1:a advent, d.v.s nästa helg. Massor av nyheter utlovas...DS.

28 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Det ser alldeles alldeles underbart ut, vilka godbitar du bjuder på! Tänk om man kunde teleportera sig till Landskrona i helgen,
Lycka till med marknaden,
Eija

Margareta sa...

Åhh,så mysigt det låter.Känns dock som man bor lite långt bort.
Jag tänker på dig och din underbara butik ibland.Är så sugen på ett återbesök.

Ha en underbar helg!
Kram Margareta

marie sa...

Egentligen så skulle jag vilja vara egoistisk och behålla dig för mig själv. Att inte låta nån ta del av allt det fina som du har hittat den senaste tiden. Så mycket underbara saker, att jag skulle önska att jag hade en skattkista att tömma och fylla hela hemmet med dessa fantastiska skapelser. Inte minst det som är placerat i skänken, visserligen nya ting, men mumma för själen.
Men jag vet också att du har jobbat dag och natt för att stilla hungern på oss som inte kan få nog, så jag får väl låta dig få utdelning och släppa lite till de andra för trots allt så har jag inga guldbyxor. Jag vet att många kommer vandra ut lyckliga efter ett besök hos dig. Lycka till i helgen men vi hörs säkert innan du åker!
Kram
Marie

Nordingården sa...

Tänk om man varit i närheten, denna marknad hade jag definitivt inte missat då, det låter sagolikt, liksom din butik, men en dag så... och tänk, en sådan fin smörbytta har jag med- lycka! Mari.

Drömmen om ett hus på landet sa...

när det händer något roligt i min hörna så är jag i Ystad denna helg..suck.. gillar kaklet i köket.. Ha så trevligt!!!
MVH:Jeanette

Nordisk gammelt sa...

Ærgeligt man bor så langt der fra

the shed sa...

Kul att höra av dig igen!
Spännande julmarknad du skriver om, den skulle jag vilja se. Kanske kan komma...
Kram Tina

linnea-maria sa...

Vilket underbart hus! Lycka till på julmarknaden. /Therese

kullervilla sa...

Hoppas du hade en riktigt bra helg på kassan, hade tyvärr inte möjlighet att vara där. Men vet och har hört att där var lika ljuvligt i år också. Miljön är fantastisk där...
kramiz//kullevilla

Lilla huset på prärien sa...

Attans också, jag har ju missat varenda julmarknad hela denna julen... bara jobbar och jobbar. Hoppas allt är bra!

Kram Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Önskar dig en riktigt GOD JUL
Julkram
AnnaMaria

vosges paris sa...

Wishing you a happy Christmas eve... God Jul,
desiree

Villa Björkenäs Backen sa...

HEJ!

vAD FINA BILDER OCH ETT FINT BLOG DU HAR!
Samtidigt häftigt! :)
GOTT NYTT ÅR!
Kram

PictureBook Mine sa...

A good atmosphere!
Happy new year!

Melissah sa...

I'm an interior designer from Melbourne, Australia - I loved your blog, I found it very inspiring. This is all new to me but I have just set up my own blog
scrapbook-melissah.blogspot.com
You may like to check it out because I had so much fun doing it.
Thanks for providing me with such great entertainment!
Cheers
Melissah

Melissah sa...

I just discovered your blog & loved it. I'm just new into blogging & have just finished off my own blog on fashion & interior design.
scrapbook-melissah.blogspot.com
I had a lot of fun putting it together. I would love your feedback on it if you've got a spare minute.
Cheers
Melissah

Madame Edith sa...

Vilken härlig blogg du har!

Sherman sa...

Du har en stor øie for interiør.
Sherman Unkefer

Vita Unika sa...

Förlåt om du inte gillar sånt här, men jag tänkte tipsa om min tävling. Vinsten är fin och personlig ljushylla; http://vitaunika.blogspot.com
Välkommen att tävla!

vosges paris sa...

Hey! waar zit je!

Essay_Writer sa...

job well done

Charlotta Ward sa...

Lovely post. Am particularly taken by the 'Ox' on the wall of the kitchen - how fab is that!

x Charlotta

Elizabeth Maxson - Creative Entrepreneur sa...

I LOVE LOVE your photography. Absolutely stunning!

Thank you for sharing. Wonderful blog.

Elizabeth :-)

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

Maalai sa...

Hi all World historical events,Android apps tamil news,World news on android Breaking news for iphone

Anonym sa...

Thank you for sharing. Wonderful blog.

________________________
American Actor HD Wallpapers

gerry smith sa...

Thank you for the post. HD Wallpapers

Dida ELhaik sa...

تركيب عفش بالرياض
تنظيف مكيفات بالرياض
تركيب غرف نوم بالرياض
تركيب باركية بالرياض
تركيب اثاث ايكيا بالرياض
تركيب ستائر بالرياض
من الطبيعي أننا نتعامل مع الاثاث وكأنة سيبقي بشكل ابدي ، فنقوم بتركيب أثاث غرف النوم بعناية شديدة ، وكذلك اجهزة التكيفات وخزائن المطابخ والغسالات الخاصة بالملابس وغسلات والأطباق، فبخصوص تلك الامرعلى قدر ما يشعرنا القيام بذلك بالاستقرار والراحة ولكن علي النقيض يسبب لنا التفكير في نقله إلى مكان جديد من معاناة وقلق،عندما ننظر الي حجم المجهود والوقت الذي تحتاجه عملية النقل من جهة وحجم المخاطر التي تقع على الأثاث من جهة أخرى، ولكن هذة الطريقة تنطبق على الأساليب المعتادة في نقل الأثاث أوالقيام بعملية نقل الأثاث بمفردك دون الاستعانة بشركة متخصصة في ذلك، ولكن ذلك بإمكانه أن ينتهي تماما عند الاستعانة بشركة متخصصة في نقل الأثاث.
شركة خبراء المملكة ، شركة صاحبة علامات تميز مشهودة في مجال نقل العفش