fredag 11 september 2009

NATUREN SOM INSPIRATIONSKÄLLA


Inspiration kan man få på många olika sätt. Naturen är en säker källa! Lite eklöv, tillsammans med några ekollon i gjutjärn i en antik flätad korg. Så enkelt, men inte desto mindre vackert, eller vad tycker ni?


Dessa ekollon köpte jag förra hösten/vintern för att dekorera med. Trodde jag. Men kunderna bokstavligen bönade och bad om att få köpa dem, varpå jag sålde en, och en till och vips var min dekoration ett minne blott. Lyckades hitta fler, men även dessa sprang iväg. Vad gör dem så magiska?

torsdag 3 september 2009

F O R M E X VS KNUT & SVEA


Så har jag då avverkat några mässor på kort tid och är på plats igen. Om jag shoppade? Visst, men inga gigantiska mängder. Inte för att det inte fanns något att köpa, utan snarare för att jag inte hoppade jämfota av glädje över utbudet. Förklaringen är enkel. Det antika och gamla med en historia ligger mig helt enkelt varmare om hjärtat!


Behållningen av Formex & Sthlm blev förutom att umgås med goda vänner, ett besök hos Knut & Svea. Den fina oljemålningen är bara en bråkdel av all ögonfröjd som denna charmiga butik bjöd på.
Vet inte om Per, butiksinnehavaren själv har återhämtat sig ännu, efter att ha sålt detta vackra lamm, en brödform i gjutjärn till mig? Han och jag lider nämligen av samma åkomma: vi har lite (läs mycket) svårt att skiljas från våra varor i butiken. Per, blir abstinensen för svår kan vi alltid ha delad vårdnad!