måndag 17 augusti 2009

ORIENTEXPRESSEN ELLER PICNIC?

Ja, det är bara att välja rätt utrustning till rätt tillfälle. Så här kunde en priskurant / katalog se ut i början av 1900-talet.
Visst känns modellerna på bilden igen?


Vem skulle inte vilja ha den här högen med läckra väskor i krokodilpräglat mönster? (några är nog i äkta krokodilskinn) De skulle nog passa utmärkt att ta med på orientexpressen. Eller varför inte bara till lyst hemma? Jag skulle då inte tacka nej!


Picnic-väskan skulle väl vara helt underbar att ta med uti det gröna. Kanske bäst att välja mat och dryck som matchar väska med innehåll. Pizza och öl kändes plötsligt helt fel...


Lika läckra är dessa två godbitar från Louis Vuitton. Perfekt till förvaring hemma, eller lyxkryssningen...En liknande dök upp på TV serien Antikrundan tidigare i år. Ägarinnan hade inte riktigt kläm på värdet innan programmet, men nu vet hon bättre.



Samtliga bilder kommer från boken "vintage luggage" som jag skrev i mitt förra inlägg. Tyvärr är boken slut på förlaget, men en eventuell nytryckning kan bli aktuell framöver. Bildkvalitén är inte den bästa, eftersom jag fotograferat av
bilder direkt ur boken, men målsättningen var ju främst att förmedla en känsla ur denna fantastiska bok.

söndag 9 augusti 2009

VINTAGE TRAVEL-TRAVEL IN STYLE


...är temat på Formex 27-30 augusti. Ett favorittema som skall bli riktigt spännande att se! Jag har alltid gillat gamla resväskor, helst slitna skinnväskor, förstås. Har de dessutom ett canvasfodral med initialer på vet glädjen inga gränser. Eller varför inte som på bilden nedan, en kompass på kikarfodralet. Helt plötsligt känns det så långt till 27 augusti...



Antika väskor, hattaskar, kikare, kameror, golfbagar och tennisrack med fodral m.m blev därför en självklar ingrediens för att skapa stämning när det var dags att öppna egen butik för 10 år sedan. Visst hände det att någon köpte en väska emellanåt, men de sprang inte iväg, vill jag lova.
Tills för bara något år sedan. Nu hinner jag inte få in dem i samma takt som de säljs...


Min passion för gamla väskor (också) blev knappast ljummare av att en kollega i Holland skänkte mig boken Vintage Luggage, skriven av Helenka Gulshan. Den har jag njutit av i många år. Ett måste för er som gillar gamla väskor!
Frestar med bilder ur boken i nästa inlägg...