måndag 22 september 2008

Monogram = magiskt


Visst är det något visst med monogram? Mest monogram återfinns idag på gammalt linne. Lite mer sällsynt på porslin. Men när förra seklet var ungt hade de flesta restauranger med lite självaktning antingen monogram eller namn på porslinet. Även glas och bestick var märkta.


Jag blev helt galet glad när jag kom över detta porslin! Så enkelt och så vackert. Porslinet är märkt Lidköping (med svart kant) och Karlskrona, (utan). Det ska bli kul att höra vad ni tycker!
Soliga hösthälsningar till er alla!

tisdag 9 september 2008

Skilda världar...


Mitt senaste inköp på möbelfronten är detta spelbord i massiv furu från 1800-talet, i rokokostil. Färgen är avskavd matt svart.
Med några enkla handgrepp blir bordet fyrkantigt, och då dubbelt så stort.


Var tvungen att laborera lite med olika färger (?) till. Här kan vi prata om skilda världar. Den berömda rutan från Mullberry, ancient tartan, (en av mina absoluta favoriter) och ovanpå en quilt med bolsterrand.
Men det ena utesluter väl knappast det andra?


I stearinljusets sken, har det plötsligt tillkommit en TOLIX A-chair. Nu ska bordet flyttas till köket, och frukosthörnan. Få se vad jag hittar på där. Visst ja, ovanför bordet ser ni en av väggplåtarna från mitt förra inlägg i sin helhet.