torsdag 22 maj 2008

Vackra gamla bruksföremål...


Vad tycker ni om dessa underbara "träpinnar", c:a 120 centimeter långa? Jag tror att det använts för att lära elever förr i tiden att räkna. Långt före miniräknarens tid...
Tror att vi talar sent 1800-tal, möjligtvis tidigt 1900-tal.Är det någon som vet mer om dessa dekorativa "pinnar" tar jag tacksamt emot information.
Jag köpte dem på Méli de Mélo, på Vallgatan i Göteborg.


Likaså dessa små stämplarna/klichéerna kommer därifrån. Kanske inte något som ingår i deras ordinarie sortiment, men det är å andra sidan näst intill omöjligt att beskriva vad som ingår i det "ordinarie" sortimentet där. Det är minst sagt en annorlunda butik, i positiv bemärkelse.
De säljer mest nya prylar, inredningsdetaljer, sjalar, smycken, väskor, blommor, ja, det är svårt att veta exakt vad man kan springa på där. Butikens namn beskriver ju det hela alldeles utmärkt!
Det är underbart med små personliga butiker. De behövs som motvikt till alla kedjor, som snart är lika vart man än reser i världen.
Soliga hälsningar till er alla!
PS. Ska visa några av mina inköp från Ledreborg, så fort jag hinner.DS

fredag 16 maj 2008

Jieldé, lampor med industriell look


Gillar ni de franska Jieldé-lamporna? Designad 1950 i Frankrikre, av Jean-Louis Domeco. Namnet Jielde är rätt och slätt skaparens initialer, såsom de uttalas, Jie-l-dé.
En lampa som denna, i kombination med en Tolix-stol och ett antikt/ gammalt charmigt bord därtill. Visst blir det härliga kontraster?
Bilden är tagen hos Honning og Flora i Danmark, strax innan vi kom till Ledreborg. (En av de få bilder tagna under Danmarksresan)
Om jag köpte lampan? Nej, jag har dem (nyproducerade) i min butik, så även om det var frestande att köpa detta härligt patinerade exemplar, tog jag mitt förnuft till fånga, och avstod. Fortsättning följer.

onsdag 14 maj 2008

Nya intryck, & ännu mer shopping...


Det blev en helt underbar helg i Danmark, och på Ledreborg. Bästa tänkbara väder, och alldeles förträffligt sällskap. Vad kan man mer begära?
Vi hade en heldag och kväll tillsammans med Marie, med bloggen Min lilla veranda, Lena, med bloggen Lustfyllt, och deras respektive.
Senare anslöt även Ann, som har butik/ateljé Prästgården, med sin man. Det var så mysigt, att jag totalt glömde bort att fotografera. Tack och lov finns det andra som använt sin kamera flitigare... Gå in och titta på bloggen Vita ranunkler. Marie, som har bloggen visar massa fina bilder. Även Marie (min lilla veranda visar lite smått & gott)
Så undrar ni förstås om jag köpte något? Javisst, litegrann. (De andra håller nog inte med om den beskrivningen, utan tycker snarare att min köp-stil påminner mer om "shop until you drop" varianten)
Börjar med att visa er den här underbara gamla cykelkorgen jag köpte. Titta på detaljerna, metallfästena och skinnremmen. Vilket hantverk!

fredag 9 maj 2008

Rustad för Ledreborg...


Gissa om jag känner mig rustad? Nu bär det av till Ledreborgs slott i Danmark. Radarn är på, som alltid. Något skall fint skall jag väl kunna få med mig hem? Eventuella fynd ska jag så klart dela med mig av, iallafall på bild...
Önskar er alla en solig och skön pingsthelg!