onsdag 26 mars 2008

Vem kan motstå en köpmansdisk?


Inte jag, iallafall. Kan man få för mycket lådor? Jag tycker inte det. Tror inte att jag är ensam om att gilla köpmansdiskar heller...
Ser ni, hela 45 (!) lådor. Gillar ni den? Den skulle onekligen vara fin målad också... ( lugn, har inte sagt att den ska målas, men den nuvarande färgen är troligtvis inte original)


Texten på lådorna avslöjar att den har stått på ett apotek . Nappar, fetvadd, liktornsmedel, fingertutor, injektionssprutor o.s.v.
Kan inte ens tro att det är sant att jag kommit över denna fina apoteksdisk! De växer ju inte på träd, liksom...

tisdag 25 mars 2008

Var tog våren vägen?


SNÖRET VITT, är vad som gäller idag! SNÖ i massor, till och med här i södra Sverige. Sagolikt vackert, som ett vykort, men nu, i slutet på mars? Läste att en del skidanläggningar i södra Sverige öppnat nu... Jag säger bara, ur led är tiden...


Alla mina olivträd, myrten och murgöna har stått ute hela vintern, och mått utmärkt. Ska jag verkligen behöva ta in dem nu???
Klart, om jag bär in dem nu får vi nog 15 plusgrader i helgen...Kanske värt ett försök?


Får vänta ett tag med att göra vårfint ute. Men vad gör väl det när man kan sitta inne och mysa med levande ljus?

lördag 22 mars 2008

GLAD PÅSK! HAPPY EASTER!


Som ni säkert förstått, är jag barnsligt förtjust i gamla chokladformar. Här är några ur min samling. Ett par påskägg i zink och hoppsan, en vit äggkopp smet visst in också...


Påsken kanske inte är den helgen man smyckar ut sitt hem mest, men lite pynt vill man väl ha?
Zinkägg, kan det vara något?


E, som i "Easter", och ännu mera chokladformar...


Ser ni förresten vad det är för pryl, den där bulliga silver-saken med rund svart knopp på toppen? Titta noga. Foten syns kanske inte jättebra, men jag är sååå nyfiken på om ni vet vad det är.


Slutligen några f.d vanliga traditionella väldigt färgglada pappersägg, som drabbats av penseln... tänk att inte ens äggen kommer undan! Tack, Ingela, Fridhemspinglan för inspirationen.
Med dessa rader vill jag önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!

söndag 9 mars 2008

Tillbaka igen!


Efter två veckor med strålande solsken, salta bad, god mat & dryck, kändes det inte särskilt besvärande att konfronteras med lite regn idag.
Nu är det åter till verkligheten som gäller. Vet inte var jag ska börja, men packa upp nya varor verkar vara en god början...