fredag 31 augusti 2007

Kunglig hovleverantör?


Hmm, nej knappast, men kungakronor är alltid populära i alla former...


såsom chokladformen på bilden...



...eller varför inte en skylt i gjutjärn, med texten hofleverancier? En riktigt trevlig helg till er alla, och roa er kungligt!

tisdag 28 augusti 2007

Handgjort!


Kommer ni ihåg att jag sa att det skulle målas på en del av alla säckar vi köpte i somras?
Äntligen så fick jag mina efterlängtade mjölsäckar & några strutar med lavendel till min affär, handmålade av Marie (min lilla veranda). Hon är verkligen skicklig!

torsdag 23 augusti 2007

Atmosphere...


...öppnar igen, närmare bestämt nu på lördag! Efter att haft stängt i 6 veckor kan det tyckas vara på tiden kanske? Har dock öppnat på begäran rätt som oftast under sommarlovet. Flera "bloggare" har besökt mig, och det har varit lika roligt varje gång!


Som jag tidigare berättat, har jag köpt massor i sommar! Här ser ni en bråkdel av inköpen...
Slagbord (som ännu inte drabbats av penseln), mjölsäck, stallyckta,potatiskorgar m.m. Det kommer mera...

söndag 19 augusti 2007

Loppis fynd & mässor


Har precis varit i Danmark på mässa (allt inom heminredning), och ja just det, boken Franske stemningar och lite inpiration fick jag med mig därifrån! Resten på bilden är förstås rena rama kontrasten av vad mässan hade att erbjuda...


...därmed inte mindre charmigt, tycker jag. Snarare tvärtom. Kan inte låta bli att visa några av mina loppisfynd, och särskilt dessa
gamla kreaturs-tavlor, här i original-utförande, med bonden som skrivit lite data om kossorna i fråga.


På första bilden kan du se hur fin tavlan blev efter rengjöring. Perfekt som griffeltavla. Snacka om återanvändning!

tisdag 14 augusti 2007

Smått & gott...


...från sommarens auktioner och loppisar som jag lovat att visa er. Bordet är lite väl chabby, men jag gillar det. Kanske med mitt lilla svarta hängskåp (som jag visat tidigare) över? Det kommer mera bilder så fort jag hinner...

måndag 13 augusti 2007

Slut på semestern?



Kanske vill ni drömma er bort en stund? Ta då en titt på dåtidens resgods, lite (!) otympligare än dagens lätta väskor på hjul... Var det bättre förr? Nja, vet inte det, jag. Kanske det kändes lättare att jobba helt plötsligt igen...
Ni som har semester kvar, njut! Och till er som börjat jobba igen- ha en fin arbetsvecka!

fredag 10 augusti 2007

Trevlig helg...


alla bloggare, och tack för alla härliga inlägg.
Har precis lastat ut en skåpbil full (ja, ni läser rätt) av auktionsgods som jag kom hem med inatt, och det är man verkligen inte bortskämd med...Ändå har jag har bara bjudit er på en bråkdel av alla sommarens inköp...Tiden räcker inte alltid till allt man vill. Känns det igen?

onsdag 8 augusti 2007

Tandläkarskåp fyllt med...


ja, om inte tänger, sprutor och liknande...

...så iallafall en massa linne och bra-att-ha grejor.

Har nog aldrig varit så flitig med inköpen som just nu. Det är överfullt precis överallt! Under tiden jag fotograferar mera på mitt mörka lager, får ni hålla tillgodo med detta gamla tandläkarskåp.

tisdag 7 augusti 2007

Auktionsfynd


Kista med lätt välvt lock, något jag nästan aldrig köper. Då får det vara något alldeles extra. Har ni sett att det finns en låda framtill? Beslagen känns inte som om de hör dit, men vad göra när man fastnar för något? Kombination färg, monogram och låda gjorde att det blev affär! Trots det välvda locket...

Kan detta vara något att inreda med? Åror, tampar, väle och flöten...

Fiske & nautica




...och lite sommarstämning. Vette, närmare bestämt en knipa, sjökort, tampar och taljor, hummertina och frälsarkrans m.m. Nu är det väl bara att kasta loss?
Önskar er alla en riktigt fin sommardag! Fortsättning följer...

söndag 5 augusti 2007

Nu kommer sommaren på riktigt...


...säger de.Bättre sent än aldrig! Var på sommarens bästa auktion igår i strålande solsken. En sån där riktig uteauktion med loppis därtill och försäljning av allsköns ätbara delikatesser från trakten. Det hela blev inte sämre av att jag faktiskt tyckte jag gjorde riktiga många fina fynd!
Ska nog passa på att gå ut och fotografera lite av auktionsfynden medan solen skiner. Ni måste ju bara få se... Tills dess får ni hålla till godo med en liten cherub som är tänkt att mura in i väggen. En trevlig avslutning på helgen till er alla.

torsdag 2 augusti 2007

Madonnor




Många är ni som frågat mig om bilder på mina madonnor. Börjar med att visa några rejäla. Det är inte möblerna i bakgrunden som är små, utan madonnorna som är stora...Den största är 1 meter hög och väger 50 kg!
Vilken tycker ni är finast?