tisdag 31 juli 2007

Skåp från Provence...




...inköpt på Helsingborgsmässan. 220 cm högt, endast 30 cm djupt. Praktiskt, med två smala dörrar och ovanliga mått fick mig att slå till, trots ett rejält överpris.Nymålat (färgen hade inte ens torkat när vi bar ut det till bilen) och rejält shabby-chic, trots att ingen hunnit "skava" på färgen...Återstår att se vad det ska användas till.

lördag 28 juli 2007

Den lilla svarta...



...pärlan är ett litet hängskåp med barockinslag från 1700-talets mitt. Kunde bara inte motstå frestelsen. Helt i originalskick,lite mattsvart, tänkte jag kunde passa bra som kontrast till all vit inredning.Tack och lov lättplacerat, eftersom det är så litet. Men tro nu inte att jag nöjde mig med ett litet behändigt väggskåp...det kommer mera från antikmässan i Helsingborg...

torsdag 26 juli 2007

ANTIKMÄSSAN I HELSINGBORG

...är ett måste för antik-älskare! Kom precis hem efter två hektiska dagar i Helsingborg. Ska visa er lite av mina inköp, men inte ikväll. Måste bara komma i säng före midnatt.
Titta gärna in igen, och se vad jag egentligen gjorde där...Vi ses snart!

tisdag 24 juli 2007

Linne & krustång


Känner ni er sysslolösa i regnet? Då kan ni ju alltid göra som de gjorde förr: krusa örngottsbanden... Hur hann de med allt?
Som ni ser har jag själv inte lyckats krusa banden...ännu.

söndag 22 juli 2007

Bilder från Atmosphere


Ett litet axplock av småsaker. Ska försöka visa möbler, belysning m.m vid tillfälle. Se bilderna nedan.

I skåpet hittar du allt för en härlig stund i badkaret eller morgonduschen...

Gamla linnehanddukar, zinkbalja, dokument och böneljus.

Antikt tennfat med tvålar och doftljus från Frankrike. Tänk om ni kunde känna lukten!

torsdag 19 juli 2007

Beroende...


...av auktioner, bloggande, (er allihop) och inredning. Men visst är det kul! Imorgon ska jag på auktion igen, och det är tredje dagen i rad. Min enda fångst idag blev hummertinor(!) lite diverse lämpligt till kusthus eller sjöbod, korgar och en piedestal.
Plåtlådan på bilden är en gammal fabriks-första-hjälpen låda, (factory first aid) som jag har fyllt med lite av varje. Dock inget mot bloggberoende, och förresten, vill vi bli av med vårt beroende? Skulle inte tro det. To be continued.

tisdag 17 juli 2007

Ost & vin...



...kan väl aldrig vara fel? Tänk att få bjuda alla sina bloggvänner! Tack alla för otrolig inspiration! Denna bild inspirerade Betty (torpliv) mig till. Allt på denna bild är gammalt eller antikt, utom en sak (utöver vinet då, förstås). Gissa vad kan det vara?

måndag 16 juli 2007

Svart & zink


Rena rama kontrasten mot det rostiga jag visade häromdan, men nog finns det väl en ruffighet även här?
Visst är svart som ett härligt utropstecken, men det får inte överdoseras. I lagom proportioner är det nåt magiskt med svart i inredning, eller vad tycker ni?

Mera trädgård



Kvällsbild tagen på gamla vattenkannor, ny galvad vattenbehållare, och ruffig men charmig trädgårdsstol.Idag är det SOL! Ut och njut, man vet aldrig hur länge det varar!!!

Mjölsäckar...



...i mängder är vad vi kommit över. Nu ska Marie (min lilla veranda) få måla på nån fin text. Bara några få är försedda med gammalt tryck. De mindre med en vävd rand kan ju bli hur fina som helst som klädsel på en stol...

lördag 14 juli 2007

Rost, rost...


Gillar ni rostiga prylar? Detta var det rostigaste jag kunde hitta.Rostig madonna i gjutjärn och rejält rostig & sliten Tolix-stol.

onsdag 11 juli 2007

Gammalt som nytt



Visst känns det vita porslinet och spillkummen helt rätt, trots att de är från tidigt 1900-tal. Besticken och brickan likaså.
Allt gårdagens auktionsfynd.
Ljusstaken, bestickfodralen och korgen är från detta seklet.

Dokument från tidigt 1900-tal



Är det inte vackert så säg? Långt före bloggens tid, helt klart. De låg i ett gammalt skrin, när de gick under klubban igår.

måndag 9 juli 2007

Väckarklocka & nattljusstake


...inväntar dagsljus för fotografering. Måste ju visa mina auktionsfynd från förra veckan. Det kommer mera!

lördag 7 juli 2007

Isskåp, champagne & levande ljus




Det finns alltid tid för att njuta, eller så tar man sig tid? Isskåpet som är från tidigt 1900-tal, kommer från en våning granne med Klarälven i Karlstad. Tänk att de bar upp is e n gång i veckan... Vi har egentligen inte plats för det, men det är sååå svårt att göra sig av med. (som så mycket annat)
Läste i tidningen i morse att det är fullbokat i kyrkor och rådhus. Många var de som stod i kö för att gifta sig 070707.
Ett särskilt grattis till er! Trevlig helg till er andra!
PS.förstora gärna översta bilden så syns det bättre vad som står ovanpå isskåpet.DS

Gammal kamin, lådor, & rullar med hampa


...avsedd för fotogen, men jag brukar använda lampolja eller blockljus istället, så slipper man lukten som blir när man eldar med fotogen.
Jag är väldigt förtjust i lådor av varierande slag, Här tillsammans med några antika trådrullar, en växt och en ny dekorationsboll i keramik.

torsdag 5 juli 2007

Madonna


Är på väg till auktion igen, och kan bara inte låta bli att få in en bild till, för jag tror att jag drabbats av "bloggbacillen" = kan bara inte sluta. Inget bra foto, men desto vackrare madonna, tycker jag.
Dessutom, när jag höll på att fotografera som bäst, då tog batteriet slut. Men vänta bara, ström har vi iallafall...

Mer till badrummet



Är det någon mer än jag som faller för vackra förpackningar?

onsdag 4 juli 2007

Förbereder ett bad



Efter att ha stått ute på en åker i hällande ösregn på auktion i flera timmar, är det precis vad man längtar efter. Väldoftande badskum från Provence, levande ljus såklart! (dock inte med på bilden, aj-aj ) och helst ett glas bubbel i handen.
Har massor av bilder som jag vill dela med er, men tekniken spelar mig ett litet spratt, bilderna lägger sig på tvären allt som oftast. Detta skall förhoppningsvis strax vara åtgärdat. Så titta snart in igen. En riktigt bra dag till er alla!

måndag 2 juli 2007

Levande ljus i massor...


...kan man väl aldrig få för mycket av? Ljustillverkarna fullständigt älskar sådana som oss. Jag säger oss, för jag tror att jag är i gott sällskap.
Skåpet i bakgrunden rymmer allt från porslin, bestick, ljus och servietter till lite gott vin. Väldigt praktiskt.

Tiden går...



...och när kommer sommaren på riktigt? Här är min antika provdocka, som vi ibland använder som klädhängare. Den finns i hallen precis som skylten om prima engelska regnkappor. Skylten känns sååå aktuell just idag!
Klockan kommer från tunnelbanan i London. Ett fynd jag gjorde på en kvällspromenad!

söndag 1 juli 2007

Middag för två...


...jag undrar vad som döljer sig under stekhuven

porslinsbrickor



kanske lite ost och vin till?